top of page

Califonia Academy of Science

Nanyang Technological University

Penn State Hospital

Extenzív zöldtetőt számos okból és eltérő helyeken létesíthetünk. Leggyakrabban a helyi és országos rendeletekben meghatározott zöldfelületi mutató teljesítése érdekében készülnek tetőkertek, de gyakori a környezettudatos tervezés következtében épülő zöldtető is. 

A tervezendő zöldtető környezetének és szabályozásának megismerését követően tudjuk kiválasztani a megfelelő rétegfelépítést. Kis teherbírású födémeken (pl.: gépjármű beállók, lemeztetők, előtetők) a fő szempont a ECO könnyű súly, míg olyan helyeken ahol fontos hogy a tetővel növeljük a zöldfelületi mutatót ott a KOMPLEX rétegrend szükséges.

A vegetáció telepítési technológiájának kiválasztásánál fontos szempont hogy milyen gyorsan kívánjuk elérni a végleges fedettséget. Amennyiben azonnali, látványos megoldást keresünk úgy AG varjúhájszőnyeget érdemes teríteni, ha megtervezett szín és virágzási képet szeretnénk akkor a cserepes ültetés a jó megoldás, míg ha könnyű és gazdaságos technikát keresünk, az AG varjúháj nyesedéket kell kiszórni.

Kérje felmérésünket és ajánlatunkat a tervezendő zöldtetőjére!

bottom of page